Rejsen til Serifos

Færgen til Serifos
Her er alle de informationer du skal bruge, når du skal planlægge din rejse fra Danmark til Serifos med fly og færge.

Serifos har ingen lufthavn, så den eneste måde at komme til øen på er med skib. Det er med andre ord en smule mere besværligt, end hvis man bare kunne booke en charterrejse med direkte forbindelse. Den går ikke med Serifos. Her skal man selv arbejde lidt for fornøjelsen.

Langt størstedelen af dem der tager til Serifos gør det via lufthavnen i Athen, så for ikke at gøre tingene alt for komplicerede, koncentrerer vi os om det. Det betyder at rejsen til Serifos består af en flyvetur til Athen, transport fra lufthavnen til færgen i Athens havneby Piræus samt en færgeoverfart fra Piræus til Serifos. Tre enkle deletaper, som man skal have til at passe sammen.

1. del: Fly fra København til Athen

Der er tre flyselskaber, der flyver direkte til Athens internationale lufthavn (Eleftherios Venizelos Airport) fra København. Det er SAS, Aegean Airlines og Norwegian. Antallet af flyvninger varierer hen over året. Flest er der i sommerperioden, hvor SAS typisk har to afgange hver dag mens Aegean og Norwegian har én.

Som hovedregel lander flyet for sent i Athens lufthavn til at man kan nå en færge i Piræus samme dag. Regn derfor med at en overnatning i Athen eller Piræus er nødvendig. Selv kalkulerer vi altid med dette. Vi planlægger simpelthen efter det fra starten. Det stiller os mere frit både med hensyn til flyet og færgen, da de ligger to forskellige dage. I højsæsonen kan det dog lade sig gøre, at tage med SAS’s tidlige fly, så man kan nå færgen klokken 17.

Priserne svinger meget afhængigt af rejsetidspunkt og i hvor god tid man er ude eller om der er et konkret tilbud når man bestiller. Når vi lægger budget, regner vi med at en returbillet koster omkring 2.000 kr. Ser man sig for, kan det gøres billigere. Vi bruger Momondo til at finde flybilletterne med.

Selv har vi fløjet med både Aegean Airlines og Norwegian. Når alt gøres op er der ikke den store forskel på deres priser, men hos Aegean får man mad og drikke med i prisen, det gør man ikke hos Norwegian, hvis service er skåret helt ind til benet. Har vi muligheden vælger vi Aegean Airlines.

2. del: Transfer og overnatning i Athen

Fra Athens lufthavn er der ca. 50 km til havnebyen Piræus, hvorfra færgen til Serifos går. Turen kan gøres med tog, bus eller taxa. Tidsmæssigt er der ikke den store forskel, så man kan lige så godt vælge den transportform man bedt kan lige at køre med.

Vi plejer at tage metrotoget, der går fra lufthavnen hver 20. minut. Prisen er €10 per person. Tag den blå linje mod Agia Marina og stå af på Monastiraki station i Athens centrum, og skift her til den grønne linje mod Piræus. Turen tager ca. en time til halvanden.

Man kan også finde en af de gule taxier, der holder ved lufthavnen. At køre med taxa i Athen kan være en blandet fornøjelse, og man skal sørge for, at man ikke bliver taget ved næsen. Regn med en pris på omkring €45 euro om dagen og €65 om natten. Sørg for at taxameteret bliver slået til.

Sidste mulighed er at tage express-bus nummer X96, der går fra lufthavnen til Piræus. Bussen afgår hvert 20. minut, dog med længere intervaller om natten. Turen tager omkring halvanden time, og koster lidt over €5 per person.

Ekstra overnatning

Har du brug for en overnatning, kan du vælge at gøre det i Athen eller i Piræus. Der er fordele og ulemper ved begge dele. Lander du sent og skal med færgen tidligt, er et hotel så tæt på havnen Piræus som muligt at foretrække. Vil du se lidt af hovedstaden, nu du er her, er et hotel i det centrale Athen et bedre valg.

Når man blot har brug for en overnatning, har vi ikke stillet de store krav til hoteller i Athen eller Piræus. Blot skal der være rent og ordentlige forhold. Vi har før benyttet hotellet Ionion i Piræus. Det er til at betale (ca. €60 for et familieværelse, morgenmad €20) og ligger i gåafstand fra havnen. Personalet er venligt og imødekommende, og selvom det hele er lidt gammeldags og slidt, er sengetøjet og håndklæderne nyvaskede. Der er gratis Wi-Fi. Link til booking: Hotel Ionion

I Athen vil vi anbefale at finde et hotel i Akropolis-, Syntagma- eller Plaka-området, hvortil der er gode forbindelser med metroen til både lufthavnen og færgen i Piræus. Desuden er her masser af spisesteder, shoppingmuligheder og natteliv inden for kort afstand.

Vi har selv boet på Hotel Athinaikon i Athens tidligere krydderikvarter. Der er tale om en helt ordinært lettere slidt storbyhotel. Det ligger meget centralt kun få minutters gangs fra den livlige og atmosfærefyldte plads Monastiraki, hvor der ligger en metrostation med forbindelse til færgen. Hotellet har Wi-Fi, aircondition og til trods for en centrale beliggenhed er der ingen støj eller gadelarm. Vi tjekker ind samme sted næste gang vi kommer på de kanter.

I Athen har vi selv boet på et hotel, der nu er blevet opgraderet og har skiftet navn til Athens Market Portrait. Det ligger i det tidligere krydderikvarter, og der er tale om et ordinært storbyhotel. Det ligger meget centralt kun få minutters gangs fra den livlige og atmosfærefyldte plads Monastiraki, hvor der ligger en metrostation med forbindelse til færgen. Hotellet har Wi-Fi, aircondition og til trods for den centrale beliggenhed er der ingen støj eller gadelarm. Vi tjekker ind samme sted næste gang vi kommer på de kanter.

Du kan booke overnatning på Athens Market Portrait.

Men ellers kommer det selvfølgelig helt an på ens budget. Der er rigeligt at vælge i mellem i alle kategorier og prislejer, selvom det selvfølgelig aldrig bliver helt billigt midt i Athen.

Vil du hellere bo et andet sted, så er her et link til alle Booking.com’s hoteller i Athen og alle deres hoteller i Piræus.

3. del: Færge fra Piræus til Serifos

Der er fire forskellige færgeselskaber, der sejler på ruten fra Piræus til Serifos. Nogle af dem med traditionelle færger andre med hurtigfærger. Overfarten tager fra 2 til 5 timer alt efter hvilken færge man tager.

I sommermånederne går der flere afgange fra Piræus dagligt, mens der udenfor sæsonen ofte kun går en færge dagligt, eller blot en om ugen i vinterperioden. Priserne varierer meget gennem sæsonen og mellem de forskellige dage og færgeselskaber. I sæsonen ligger de på mellem €35 og €60. Dyrest med de hurtige færger.

Vi plejer at finde og købe vores billetter på greekferries.gr. Man får et reservationsnummer, og henter den rigtige billet ved et billetkontor eller i en billetautomat. Begge dele beliggende ved færgeterminalen.

Havnen i Piræus er meget stor, så det tager lidt tid at bevæge sig rundt og ikke mindst at finde rundt. Vær derfor i god tid.

Vi har selv sejlet med de to hurtigfærger fra Aegean Speed Lines og SeaJets, og det var der intet at udsætte på. Vi foretrækker Aegean Speed Lines’s store moderne katamaranfærge med salg af mad og drikkevarer. SeaJets er mindre og minder om en bus eller et tog uden nogen servicetilbud. Til gengæld er den noget hurtigere.