Chora

Chora på Serifos
Chora er Serifos' gamle hovedstad og en af de smukkest beliggende byer i Kykladerne. Fra kirken på toppen af byen er der en fantastisk udsigt ud over det Ægæiske hav.

Chora er formelt set hovedbyen på Serifos og øens administrative centrum. Den ligger på en bjergknold ca. 2 km ad den gamle stenbelagte æselsti fra havnebyen Livadi, der i dag er blevet den vigtigste by på Serifos. Byen har ca. 350 faste indbyggere.

Chora er den eneste “rigtige” by på Serifos, det vil sige en by med traditionelle rødder. Øens andre byer er alle fiskerlejer, der i takt med turismens udvikling er vokset i omfang.

Chora er en af de smukkest beliggende byer i Kykladerne, og prototypen på hvordan man byggede byer på de græske øer i gamle dage. Det vil sige op ad et bjerg væk fra kysten og tæt med snævre stier og gyder. Byen er præget af traditionelt byggeri i den klassiske kykladestil med hvidkalkede huse. Her er meget billedskønt i de små snævre gader på toppen af klippen, og her er en virkelig god udsigt over det ægæiske hav mod syd og resten af øen mod nord. Prøv at komme så højt op som muligt. Fra kirken Agios Konstantinos på toppen af klippen fås den bedste udsigt.

Bor du i Livadi er en gåtur op til Chora bestemt anbefalelsesværdig. Det tager omkring tre kvarter inkluderet et par stop undervejs for at nyde udsigten. Ikke bare ud over havet med også op mod selve byen. Om aftenen tager den sig særligt godt ud, når lyset i husene begynder at blive tændt. I Chora er der flere spisesteder, hvor du kan nyde noget god græsk mad inden turen går tilbage mod vandet. Gør også et stop ved byens smukke torv, der er intet mindre end fantastisk.

Turistmæssigt er Chora ikke nær så udviklet som Livadi. Det er mere den lokale stemning og landskabet der er i højsædet. Her er flere flotte kirker og et par små museer med samlinger af folklore og arkæologiske fund. Det ene beliggende i den neoklassisistiske bygning på torvet, hvor også rådhuset hører hjemme.

Spisesteder

De fleste spisesteder er lokaliseret omkring eller på det stemningsfulde torv midt i byen. Derudover ligger der et par stykker helt ud til kanten af klippen, hvorfra der er en fantastisk udsigt.

Overnatning

Der er ganske småt med overnatningsteder i Chora, og vi vil da også anbefale at finde et sted nede ved stranden hvor udvalget og mulighederne er meget bedre.

Se vores side om bookning af hotel og overnatning på Serifos

Transport

Der går en bus fra havnen i Livadi til Chora og retur. Den kører flere gange om dagen. Vi vil dog anbefale gåturen af den gamle stenbelagte sti. Det giver en helt andet indtryk af byen, og øger også appetitten.