Planlæg dit ophold på Serifos

Strand med blomster på Serifos
Hvor skal du bo, og hvordan kommer du her til? Vi klæder dig på, så du kan få planlagt den bedste ferie på Serifos.

Serifos er en lille græsk ø uden hverken lufthavn eller store hoteller. Derfor er øen heller ikke et oplagt valg blandt de danske charterarrangører, der koncentrerer sig om de noget større og mere tilgængelige destinationer. Det gør ikke Serifos mindre interessant – tværtimod – man skal bare arbejde lidt mere for sagen selv. Det har den positive sideeffekt, at man kan skrue tingene sammen præcis som man vil. Der er ingen bindinger på antallet af dage eller rejseperiode. Man styrer det fuldstændigt selv.

Heldigvis er der ikke så svært at stå for tingene selv. Det er internettet vi kan takke for det. Alt ligger online lige til at gå til. En ferierejse består i bund og grund også kun af to elementer: Rejsen derned (og hjem) samt opholdet. Læs med nedenfor, hvor vi gennemgår de to delelementer, så du er klædt ordentligt på til selv at klare opgaven.

Om du starter med at få styr på overnatningerne først og klarer transporten bagefter – eller om du gør det omvendt – er et spørgsmål om temperament. Vi plejer selv at starte med at finde en god pris på flyet. Dette ud fra devisen om, at overnatning kan vi altid finde, mens vi er bundet, hvis vi starter med at reservere overnatninger uden at have styr på flyet.

Rejsetidspunkt

Inden du begynder at arrangere din rejse, skal du selvfølgelig have fundet ud af, hvornår du vil afsted. Serifos kan besøges hele året, men hvis du vil have badeferie går sæsonen omtrent fra maj til oktober. Den bedste periode at tage til øen, er efter vores mening i sidste halvdel af juni og første halvdel af juli.

Vi har lavet en mere udførlig gennemgang af hvornår det er bedst at rejse til Serifos.

Rejsen til Serifos

Da der som sagt ikke går direkte fly fra Danmark til Serifos, skal man med færgen det sidste stykke fra Athen/Piræus til Serifos. Eventuelt kan man være nødt til at lægge en overnatning ind imellem flyets ankomst og færgens afgang, alt efter hvordan tiderne ser ud – eller også benytter man bare lejligheden til at få et par dage i Athen, når man nu alligevel er på de kanter.

Læs en grundig beskrivelse af, hvordan du får planlagt Rejsen til Serifos.

Overnatning på Serifos

Når rejsetidspunktet er fundet, og du har bestilt flybilletterne, skal du have fundet et eller flere steder at overnatte. Det plejer at være den mest spændende fase af planlægningen, og her forventningerne begynder at stige.

I teorien er det muligt at tage afsted og klare opgaven med at finde overnatning på stedet – sådan gjorde man i gamle dage – det er dog klart at anbefale at få styr på det hjemmefra via nettet.

Læs mere om hvordan du finder den bedste overnatning på Serifos.

Praktisk information

Ofte har man brug for nogle praktiske oplysninger, når man bevæger sig et nyt sted hen. Vi har lavet en oversigt over alt hvad du behøver at vide, når du skal til Serifos.

Du finder den her: Praktisk information