Strande på Serifos

Strand på Serifos
Nogle af Kykladernes bedste strande ligger på Serifos. Vores favorit er paradisstranden Psili Ammos. Læs om den og alle de andre strande på Serifos her.

Ifølge de lokale er der mere end 70 strande på Serifos. Det er nok en kende overdrevet, men der ér mange strande på øen. Langt de fleste er ganske små og i øvrigt utilgængelige. Det sidste gælder specielt strandende på Serifos’ nordvestlige del.

Mere reelt er der et par håndfulde strande, der er værd at nævne. Nogle fordi de ligger i nærheden af de byer eller steder hvor de fleste slår sig ned, og andre fordi de er en køretur værd.

Den nordvestlige del af Serifos er rå med en ujævn klippekyst, og strandene her er som sagt ret utilgængelige. De bedste strande findes derfor på øens sydlige og østlige del. Derfor har vi valgt at koncentrere os om dem.

Bor du i Livadi, som de fleste turister på Serifos gør, er der to strande inden for let gåafstand. Det er Livadi og Livadakia. Vi synes bedst om den sidste, da cafeer og spisesteder er trukket tilbage og ikke dominerer stranden, som de gør i Livadi, men det er jo et spørgsmål om smag og behag.

Skal du ud og køre en tur, er Psili Ammos, der ligger nogle km nord for Livadi, et must. Den har været kåret til Europas bedste strand, og er vitterligt en paradisstrand. Megalo Livadi er også en udflugt værd. Resten af strandene er fine, hvis man er på de kanter, men er ikke nogen man skal køre langt efter at opleve, da de ikke skiller sig væsentligt ud fra hinanden. Det er mere ting som vindretningen, der er afgørende, for om man vælger den ene eller den anden.

Ligesom i resten af Grækenland er vandet mest badevenligt fra maj til oktober, hvor vandet er varmest i juli og august med vandtemperaturer der ligger omkring 25 grader. I maj, september og oktober ligger vandtemperaturen mellem 20 og 25 grader – varmere om efteråret end om foråret.

De kriterier vi kigger på er strandens beskaffenhed. Er det sand eller sten – vi foretrækker det første. At der er mulighed for skygge er essentielt. Er det muligt at købe noget koldt at drikke, er et plus. At der er rent og rydeligt er en selvfølgelighed. Derudover æstetikken og strandens beliggenhed i landskabet.

Nedenfor finder du beskrivelser af et udvalg af de bedste strande på Serifos efter vores mening. Alle de nævnte strande er tilgængelige fra vejen, men kræver eventuelt et par minutters gang fra p-pladsen til selve stranden.