Overnatning på Serifos

Hotel på Serifos
Her finder du hjælp til at finde det rette overnatningssted på Serifos. Vi har skrevet nogle gode tips og listet vores yndlingssteder.

Udbuddet af overnatningssteder på Serifos er domineret af mindre hoteller, pensionater, studios og ferieboliger. Der er et enkelt eller to større luksushoteller, men det er undtagelsen. Heldigvis lever vi i internettets fagre tidslader, så selvom stederne er små, er langt de fleste til at finde og booke online. Det gør det meget nemmere end i gamle dage, hvor man først bookede sin overnatning, når man stod af færgen og blev mødt af udlejere, der falbød værelser. Det kan i teorien stadig godt lade sig gøre, men vi vil helt klart anbefale, at man får det klaret hjemmefra. De fleste steder er nemlig fuldt bookede i sommersæsonen, så tager man afsted uden at have sikret sig et overnatningsted, må man helt bogstaveligt nøjes med det man kan få, og det er selvfølgelig det fra nederste hylde.

Måske er noget af spontaniteten og spændingen dermed forsvundet, men til gengæld kan der være en stor glæde forbundet med at sidde og finde gode værelser på nettet.

Herunder har vi samlet nogle praktiske tips til, hvordan du griber det an.

Hvor er det bedst at bo på Serifos?

På Serifos behøver man ikke spekulere så meget over, hvor man skal bo. Der findes nemlig ikke så mange alternativer. 95% af alle overnatningsteder findes i eller omkring Livadi. Derudover findes der enkelte steder i Chora og Megalo Livadi samt nogle få luksushoteller og ferieboliger uden for byerne.

Det er altså i Livadi-området det sker, og det er også her vi vil anbefale at man overnatter. Bor man her, er alt inden for bekvem gåafstand, og der er masser af muligheder at vælge mellem. I Livadi kan man vælge at bo ved Livadakia-stranden, der er domineret af pensionater og studios eller i selve Livadi, hvor der er mere liv.

Vælger du at bo uden for Livadi er Chora det mest oplagte. Det er stadig tæt på vandet, og i en by med faciliteter. Alle andre steder skal du være indstillet på at skulle leje bil/scooter og køre til alting. Måske ligger der en enkelt taverna tæt ved, men ellers kræver det kørsel, når du have alt fra brød til en kold frappé.

Anbefalede overnatningsteder på Serifos

Vi har selv brugt rigtig meget tid på research af gode overnatningssteder på Serifos. Vi kan af gode grunde ikke prøve dem alle, så listen nedenfor er ikke udtømmende. Vi har valgt dem ud, vi selv har prøvet og kan stå inde for og suppleret med spændende steder, som vi har hørt skulle være gode, eller hvor vi har været på stedet og kender beliggenheden etc.

Alle steder kan bookes via Booking.com, som vi selv plejer at bruge, da de efter vores mening har det største udvalgt til de bedste priser. Førhen brugte vi meget tid på at kontakte de små overnatningsteder direkte, men ofte er de meget lang tid om at svare og de har typisk også en kringlet reservations- og betalingsproces. Via Booking.com går det anderledes smertefrit og hurtigt, og vi føler os mere trykke ved at bruge dem. Med omkring 40-50 forskellige steder på Serifos lige fra nederste til øverste hylde har Booking.com i hvert fald rigeligt udvalg til vores smag.

Ud over de nævnte steder, er der en ganske fin lille campingplads med adgang til pool ved Lividaki-stranden (link).

Livadi- og Livadakia-området

Rizes Hotel. 3 stjernet hotel i det åbne land 10 minutters gang nord for Livadi.

Coralli Bungalows. Ligger direkte ved Livadakia-stranden. Adgang til pool.

Studios Eliza. Beliggende 100 meter fra stranden i Livadi. En af vores favoritter. Godt, billigt og smagfuldt indrettet.

Avlomonasbeach. Beliggende nærmest på stranden i Livadi længst væk fra byen/havnen.

Galazio Sea Side Apartments . Kanon beliggenhed direkte på stranden tættest ved byen. Det bliver ganske enkelt ikke bedre – og så er det ikke engang dyrt.

Maroussa’s Apartments. Godt sted beliggende i den lille bebyggelse Rámos 400 m fra stranden syd for Livadakia. God udsigt ud over bugten.

Ved Vagia Strand

Coco-Mat Eco Residences. Luksus- og designhotel med fantastisk beliggenhed ved Vagia-stranden 6 km vest for Livadi.

Villa Nektar. Afsindig lækker villa med formidabel udsigt beliggende i det åbne land mellem Vagia og Livadi. Her er virkelig kælet for detaljerne.

Andre hoteller på Serifos

Book andre hoteller på Serifos her.

Siden er opdateret i marts 2018.