Byer på Serifos

Chora på Serifos
Serifos har nogle af de smukkeste byer i Kykladerne. De vigtigste er hovedstaden Chora og havnebyen Livadi. Derudover findes en lille håndfuld landsbyer.

På Serifos findes der kun to egentlige byer. Øens hovedstad Chora, der er en gammel by på toppen af en bjergknold, og den mere moderne havneby Livadi. Herudover findes der to mindre tidligere minebebyggelser, der i dag har et præg af spøgelsesby over sig, samt flere traditionelle landsbyer fra dengang hvor landbruget var hovederhvervet. Disse landsbyer er ofte noget slidte og uden faciliterer af nogen slags, men til gengæld så meget desto mere oprindelige i deres udtryk.

De gamle byer på Serifos er kendetegnede ved deres typiske kykladiske arkitektur: Hvidkalkede huse med flade tage i kubistiske former. Husene er tætliggende omkring flisebelagte gader med hvidmalede furer. Den tætte bebyggelse i forskellige niveauer og de smalle gader og trapper i byerne, skaber en meget interessant mangfoldighed. I de tidligere minebyer, hvor velstanden var ret høj, er der flere huse bygget i nyklassicistisk stil. Øens rådhus i Chora er også bygget i nyklassicistisk still.

Vi har lavet en gennemgang af de vigtigste byer på Serifos nedenfor. Livadi og Chora er som sagt de to største byer. Vi har medtaget den største af de tidligere minebyer, Megalo Livadi, mens resten af landsbyerne er samlet under “Andre byer”.

Når det handler om, hvor man skal bo under ferien på Serifos, er det i virkeligheden meget nemt, da langt de fleste steder findes i eller ved Livadi. Det kan du læse mere om på vores side om bookning af overnatning på Serifos.

Du kan se vores kort over Serifos her.