Børneferie på Serifos

Agios Sostis strand på Serifos
Serifos er et dejligt sted at være på ferie med børn. Først og fremmest fordi man får tid og ro til være sammen uden stress og jag.

Serifos er et dejligt sted at være på ferie med børn. Først og fremmest fordi man får tid og ro til være sammen. Her er ingen store vandlande eller forlystelsesparker. Bare gode strande, hvor man kan boltre sig hele dagen og hvor børn kan få lov til at være børn.

Har man lyst til at vise sine børn en anderledes kultur og natur, og ønsker man generelt en afslappende ferie med sine børn, uden for meget turist-ræs, så er Serifos et velegnet sted at tage hen.

Det kan anbefales at bo i Livadi, hvis man har børnene med. Det ligger lige ved færgen, så der ikke er stress på hverken ankomst- eller afgangsdagen. Desuden ligger alt her inden for absolut gåafstand, så man ikke skal ind i en varm bil hver eneste dag. Mange børnefamilier vælger at bo i ferielejlighederne ved campingpladsen, hvor der er en pool og man nærmest bor på stranden.

Få tips og hjælp til booking og overnatning på Serifos her.

Børnevenlige strande

Serifos har flere børnevenlige strande. Det vil sige strande med lavt vand, mulighed for skygge og nemme adgangsforhold.

Stranden i Livadakia er et oplagt valg for børn. Både de små og de lidt større. De små kan boltre sig på en strand uden sten, og de lidt større kan dykke ved klipperne. Stranden ved Psili Ammos er også god til børn.

Se beskrivelser forskellige strande på Serifos her.

Græsk mad for børn

Den græske madkultur med småretter og velsmagende mad der generelt ikke er stærk, er perfekt for børn. Generelt er det græske køkken meget smagfuldt, så man skal være lidt af af en kræsen-petter, for at sige at det ikke smager godt. Flere gange har mine egne børn udbrudt at maden smagte fantastisk, efter at have sat tænderne i en ny ret der blev serveret for dem.

Læs mere om maden på Serifos her.

Vandreture med børn

Børn elsker at gå ture – i hvert fald så længe de er spændende. Gåture på klipperne, ad stejle trapper eller af små stier. Bagefter smager en cola også meget bedre og vandet ved stranden er lidt mere lækkert. Man skal bare huske på at afstemme afstanden efter barnets alder og formåen. Typisk kan de små dog meget mere end man tror. Sørg for at medbringe koldt at drikke samt eventuelt en lille godbid til at holde humøret oppe.

Vi kan anbefale en gåtur fra Livadi til den fantastiske strand Psili Amos. En regulær perle med fint sand og krystalklart vand. Stranden er kåret til Europas bedste strand. Turen er 2-3 km og tager omkring en times tid af asfalterede veje stort set uden trafik. Børnene vil synes det er spændende at gå og kigge på landskabet, og den fantastiske strand er alle strabadserne værd. Undervejs kan i slå et smut forbi den store dæmning og kigge lidt på den.

Besøg den gamle mineby

En udflugt til den gamle mineby Megalo Livadi, er også oplagt for børnefamilierne. Her kan man rigtig gå på opdagelse: Se de gamle efterladte minevogne, kigge ind i de gamle mineskakter og finde masser af spændende sten. Dagen kan passende slutte af med badning ved stranden og lidt godt at spise på en af de to tavernaer.