Rejsetidspunkt

Udsigt over Serifos
Hvornår er det bedst at besøge Serifos? Vi har samlet al den information du skal bruge for at bestemme dig for rejsetidspunktet.

Inden du begynder at arrangere din rejse, skal du selvfølgelig have fundet ud af, hvornår du vil afsted. Serifos kan besøges hele året, men hvis du vil have badeferie går sæsonen, hvor vandet er 20 grader eller varmere, omtrent fra maj til oktober.

Den absolutte højsæson på Serifos er fra midten af juli og hele august med. Det er her de lokale fastlandsgrækere holder ferie på øerne. Det gør denne periode den dyreste at holde ferie i, og også her der er flest mennesker. Vil man afsted i denne periode, skal man sørge for at være tidligt ude, da der er mange om buddet. I august er det meget varmt, og her man finder de højeste vandtemperaturer.

Efter vores mening er det bedste tidspunkt at rejse til Serifos på lige inden højsæsonen starter, det vil sige i sidste halvdel af juni og første halvdel af juli. Her er vejret stort set lige så godt som i August, men priserne lidt lavere og der er lidt færre mennesker. Generelt får man i denne periode efter vores mening mere ferie for pengene.

Ydersæsonerne, det vil sige maj og september, er også en god mulighed. I maj vil øen fremstå noget mere frodig og mildere end om sommeren hvor alt er knas tørt og varmen kan være heftig. Tilsvarende vil den værste varme have lagt sig i september samtidig med at vandet stadig er varmt – og faktisk varmere end om foråret. I ydersæsonen kan man risikere enkelte gråvejrsdage i ny og næ og i sjældne tilfælde også en enkelt regnvejrsdag i starten af maj. Regn også med, at enkelte steder kan være lukket uden for højsæsonen. Vi har selv været afsted i slutningen af maj, og havde en rigtig fin ferie med godt strandvejr.

Hvis man går efter at finde sig det billigste rejsetidspunkt, bør man under alle omstændigheder rejse uden for skolernes ferier, da både flybilletterne og ophold er billigst på dette tidspunkt. Dog er tilgængeligheden af fly-og færgeafgange også mindre. Så vælger man at rejse udenfor juli/august, kan det blive sværere at finde fly- og færgeafgange, da der bliver tyndet noget ud i udbuddet.

Da vi af erfaring ved, at vejret spiller en stor rolle for folks valg af rejsetidspunkt, har vi lavet en oversigt over klimaet på Serifos, hvor du kan se hvor ofte det regner, hvor varm badevandet er i de forskellige måneder etc.