Livadi Strand

Livadi strand på Serifos
Let tilgængelig bystrand og øens længste strand. Stranden i sig selv er ganske ordinær, men har til gengæld mange faciliteter i umiddelbar nærhed af byen.

Stranden i Livadi er en regulær bystrand og derfor nemt tilgængelig. Den starter tæt på havnen og følger bugten rundt mod nordøst. Jo længere væk man kommer fra havnen, desto mere tynder det ud i husene der ligger ved den vej, der går langs stranden. Stranden er knap 1 km lang og øens længste strand.

I stort set hele strandens længde er der en række træer, hvor man kan søge skygge. Stranden består af en blanding af småsten og sand. Vandet er krystalklart og bunden er i det stor hele fri for sten. Stranden i sig selv er ikke øens smukkeste. Til gengæld er her mange faciliteter og for mange turister på Serifos, vil stranden ved Livadi være det naturlige udgangspunkt for ferien. Her er nemlig masser af spise- og overnatningssteder, hvilket er strandens største fordel.

Længst mod nordøst – væk fra byen – kaldes stranden også for Avlomonas Strand. Tættest på byen, ligger der en del småbåde, så gå et par hundrede meter langs stranden før du slår dig ned.

Umiddelbart syd for Livadi (på den anden side af havnen) ligger endnu en strand, Livadakia Strand, som trods en gåtur på 5-10 minutter efter vores mening er et bedre valg. Men ellers prøv dig frem. Byen er ikke større, end at du sagtens kan nå begge strande på én dag.