Megalo Livadi Strand

Megalo Livadi strand på Serifos
En ganske fin, lille strand der ligger smukt placeret mellem to høje og stejle bjergsider. Et udmærket mål for en dagsudflugt fra Livadi.

Stranden i Megalo Livadi virker ved første øjekast ganske ordinær. Den er ikke særig lang og samtidig så smal, at det kan være svært at finde et tørt sted til sit håndklæde. Den, og hele området, virker også lidt “slidt”. Men vandet er indbydende krystalklart og sandbunden er meget fin.

Dens virkelige styrke er, at der på selve stranden står borde fra de to tavernaer, der ligger i den lille bebyggelse. Det gør at man kan sidde dagen lang ved bordene og få en bid mad og noget koldt at drikke og gå ned og dyppe sig en gang i mellem.

Stranden i Megalo Livadi ligger 15-20 km fra Livadi i en ganske smal bugt med høje bjerge på hver side. Den giver en helt særlig atmosfære. Stranden er som sagt ganske smal med en række træer, hvor man kan søge skygge. Vandet er lavt og børnevenligt. Selve bebyggelsen er en gammel mineby, der for længst har set sine bedste dage. Læs mere om det under beskrivelsen af Megalo Livadi by.

Med mindre du vælger at bo i nærheden, kræver det en bil eller scooter at komme hertil. Tjek vindretningen inden du beslutter dig for at køre hertil. Står vinden lige ind på stranden, er det bedre at vente til en anden dag. På de dage hvor den omvendt ligger i læ, er den et rigtigt godt valg for en (halv-) dagsudflugt.