Psili Ammos Strand

Psili Ammos strand på Serifos
Stranden i Psili Ammos er intet mindre end fantastisk. Fint sand og krystalklart vand. En regulær perle. Stranden er kåret til Europas bedste strand.

Psili Ammos betyder “fint sand” og det er det helt perfekte navn til stranden, der vitterligt har meget fint sand og et meget eksotisk præg. Efter vores mening er det øens bedste strand. Og vi er bestemt ikke de eneste, der er faldet for denne perle. Sunday Times har kåret Psili Ammos til intet mindre end Europas bedste strand!

Ikke bare er sandet fint, stranden er nærmest renset for sten, og vandet er meget klart og indbydende. Den er samtidig utrolig billedskøn, og virkelig tillokkende, når man står oppe på vejen og kigger ned på den. Vandet er børnevenligt, da bunden er jævn, uden sten og ikke bliver for hurtigt dybt.

Stranden er 400-500 meter lang og har en række træer, hvor man kan søge skygge. I strandens ene ende ligger to tavernaer. De ser måske ikke ud af noget særligt, men de er hyggelige og maden er god, og man kan også få en kold drik, hvis det bliver for hedt at ligge på stranden hele dagen. Ellers er her intet, så husk at medbringe alt hvad du skal bruge.

Det er muligt at finde et par overnatningsteder ved stranden, men ellers er det nemt at komme til Psili Ammmos fra Livadi. Der er 2-3 km af vejen. Vi holder af at gå, og har taget turen til bens, og det er en tur som alle kan klare, men ellers kan man leje en scooter eller bil. Ved at bruge benene får man endda den bonus, at det svalende vand føles endnu bedre. På vejen mellem Livadi og Psili Ammos ligger en stor dæmning, som man også bør stoppe og kigge på, når man nu alligevel er på de kanter.

Skal du kun se én anden strand end dem i Livadi, når du er på Serifos, så er Psili Ammos valget. I stille vejr er vandet i hele bugten ufatteligt klart, men lad dig ikke afskrække, hvis det blæser. Det giver gode bølger på stranden, som børnene vil elske.

Lidt nord for Psili Amos (10 minuttes gang) ligger stranden Agios Ioannis. Her er færre mennesker, ingen faciliteter og stranden er mere stenet. Tilsvarende er der 2-3 mindre strande mellem Psili Ammos og Livadi – også uden faciliteter.