Andre byer på Serifos

Chora på Serifos
På Serifos er der en lille håndfuld små landsbyer spredt ud over øen. Typisk har de ingen faciliteter, men ligger tilgengæld meget flot placeret i landskabet.

Ud over havnebyen Livadi og den gamle hovedstad Chora, er det ganske småt med byer på Serifos. Der er to gamle minebebyggelser, der nu holdes i live af turisterne, samt en lille håndfuld gamle landsbyer spredt ud over øen. Typisk uden hverken spisesteder, overnatningsmuligheder eller andre faciliteter.

Der er med andre ord ikke rigtigt noget at komme efter, og dog kan det være en fin oplevelse at gå en tur i en landsby der formodentligt ser ud som den gjorde for et par hundrede år siden før bilen og andre nymodens ting kom til. Møder man folk disse steder, er de typisk meget flinke og villige til at fortælle lidt om hvad de laver.

På en dag kan man fint nå hele øen rundt i en lejet bil eller på scooter. Der er kun en vej, som fører hele øen rundt. Tager man den, kommer man forbi alle småbyerne og kan stoppe hvor man vil, hvis man da ikke bare vil nøjes med at betragte byerne på afstand. Typisk ligger de meget flot placeret i landskabet, som specielt på Serifos nordlige del er meget spektakulært med høje bjerge og dybe dale.

Hvis det er overnatning uden for byerne på Serifos du leder efter, så kig på vores side om overnatning på Serifos.

Koutalas

Koutalas er en mindre bebyggelse på sydvestkysten af Serifos. Koutalas er et tidligere minearbejdersamfund, der i dag har et præg af spøgelsesby over sig. Flere af husene liger i ruiner og i dag bor her kun ganske få fiskere. Området er dog velbesøgt af turister på grund af et par fine strande, hvor Ganema Strand er den bedste.

Koutalas’ største force er at her er fred og ro.

Panagia

Panagia er en lille landsby ca. 10 km nord for Livadi. Her er ikke så meget at komme efter, men er du på disse kanter, kan du tage en gåtur i byens smalle gader

Kentarchos

Kentarchos er endnu en fin lille landsby ca. 7 km. ad vejen øst for Panagia og 8 km nord for Livadi. Kommer du ad vejen fra Panagia passerer du på vejen mod Kentarchos klostret Moni Taxiarchon, der er blandt Serifos største seværdigheder.

Kentarchos er nem at overse, da den bilfrie by ligger gemt fra vejen. Man skal ned at en lille trappe for at komme til hovedgaden, som nok er så meget sagt, da det ikke tager mere end et par minutter at gå hele byen igennem. Folkene i byen lever af at dyrke oliven og vindruer.